Wie is Mercy Ships

Mercy Ships is een internationale liefdadigheidsorganisatie die zich inzet om kwalitatieve gezondheidszorg te bieden aan de allerarmsten. Ze varen met het grootste private ziekenhuisschip naar Afrikaanse landen en bieden gratis operaties, behandelingen en trainingen aan.

Aan boord een 450-tal vrijwilligers die zelf hun reis en verblijf betalen: dokters, verplegend personeel, ingenieurs, landbouwers, bouwvakkers, enz.

0
vrijwilligers op het schip
0
haven visites
0
behandelingen per jaar
0
jaar werking

Mercy Ships mobiliseert wereldwijd mensen om geld te doneren of in te zamelen en zich vrijwillig in te zetten om aan de allerarmsten kwaliteitsvolle gezondheidszorg, hoop en genezing te brengen. Dankzij hen krijgen duizenden mensen jaarlijks voor het eerst medische hulp, een professionele behandeling of operatie.

Aan boord van de Africa Mercy zijn 6 operatiezalen, intensive care unit, 80 hospitaalbedden, CT-scan, radiologie, laboratoria, enz.

Jaarlijks worden duizenden operaties uitgevoerd: cataract, klompvoeten, tumoren, open lippen en gespleten gehemeltes, brandwonden, enz.

Er worden niet alleen gratis operaties aangeboden, maar ook trainingen aan lokale medici en ander lokaal personeel. Zo bouwt Mercy Ships mee aan duurzame veranderingen in de landen waar Mercy Ships opereert.

In volgend filmpje legt Dr. Gary – al vrijwillig chirurg op het hospitaalschip sinds 1986 (!) – uit hoe Mercy Ships niet alleen genezing brengt, maar ook hoop.

Fameus gezegde van hoofdchirurg Dr. Gary Parker:
“We kunnen niet de hele wereld veranderen, maar wel de hele wereld van één mens, en dan nog één, en dan nog één, en dan nog één, enz.”

In dit filmpje getuigt één van de vele inspirerende vrijwilligers hoe zij het ervaart om engelenwerk te mogen verrichten op het hospitaalschip.

In volgend filmpje getuigt een patiënt die blind was en nu weer normaal kan zien hoe niet alleen zijn eigen leven positief veranderd is, maar evengoed het leven van de mensen rondom hem omdat hij nu weer voor zijn gezin kan zorgen en omdat zijn kind opnieuw terug naar school kan.

En wat een geluk voor deze lieve meid dat ze nu weer een “normaal” kind is geworden die met normale voetjes haar verdere levensweg mag bewandelen.

Missie & Visie

Mercy Ships wil hoop en genezing brengen aan de allerarmsten die geen toegang hebben tot gezondheidszorg.

Dit doen ze door een gezicht te geven aan ‘liefde in actie’. Om dit waar te maken zetten ze ziekenhuisschepen in. Aan boord professionele vrijwilligers die eersteklas medische hulp bieden aan de allerarmsten.

Korte geschiedenis

In 1978 vingen Don en Deyon Stephens een reis aan die het ontstaan van Mercy Ships zou betekenen. Op 7 juli 1978 werd het eerste Mercy Ship, een oud zeeschip, M/V Victoria, aangekocht en op 4 jaar tijd door vrijwilligers omgebouwd tot een drijvend ziekenhuis, de Anastasis. In 2007 werd de Africa Mercy te water gelaten, het grootste ziekenhuisschip in de geschiedenis van Mercy Ships, waar al 4.900 vrijwilligers uit 74 landen op werkzaam waren.

Mercy Ships is ondertussen uitgegroeid tot een internationale liefdadigheidsinstelling met vertegenwoordiging in Australië, België, Canada, Duitsland, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Nederland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Verenigde Staten & Verenigd Koninkrijk.

Voor meer info over Mercy Ships, zie hun website: www.mercyships.be

Samen slaan we onze handen in elkaar voor een betere wereld.

Help ons om vele levens ingrijpend te veranderen.